Bent u van plan te trouwen in Suriname, loop dan gerust langs bij de notaris in Suriname voor meer informatie met betrekking tot het huwelijksvermogensrecht.

Wanneer je in Suriname trouwt zonder eerst bij de notaris langs te zijn geweest voor het opmaken van een akte van huwelijkse voorwaarden ,bent u in de wettelijke gemeenschap van goederen gehuwd (ook wel bekend als algehele gemeenschap van goederen). Dit houdt in dat u gelijkelijk deelt in alle bezittingen, schulden, rechten en lasten.

U kunt als tegenpool van de wettelijke gemeenschap van goederen trouwen op huwelijkse voorwaarden zoals:

  • uitsluiting van iedere gemeenschap van goederen (bekend als de koude uitsluiting);
    • Beperkt gemeenschap; bepaalde goederen zijn gemeenschappelijk, andere weer niet;
    • Gemeenschap van winst en verlies enz.

De notaris in Suriname begeleidt en adviseert u in deze aan de hand van uw wensen voor het opmaken van de juiste huwelijkse voorwaarden.

Bent u in de wettelijke gemeenschap van goederen gehuwd of anderszins en u wilt dit huwelijksregiem graag veranderen. Dat kan natuurlijk ook. In dit geval komt de rechter in beeld. Middels toestemming van de rechter, kunt u uw huwelijksregiem wijzigen, echter is dit wel een lange en kostbare weg. Wees dus verstandig en laat u goed informeren door een Surinaamse notaris bij het aangaan van een huwelijk.

U bent van harte welkom bij ons. Wij adviseren u graag.

Mocht u nog nadere vragen hebben kunt u ons uw vraag mailen.

Als u een antwoord op een vraag wenst, kunt u hier aangeven waarover het gaat. In veel gevallen zullen wij naar aanleiding hiervan telefonisch contact met u opnemen.

Scroll naar top